Learn Python in Less than 8 Hrs Sitting @ Home /Desk with HandsOn

Q61. How do you find, if two variables are pointing to the same object or not?

Ans: You should have used is operator or build-in function id().

Q62. How can you return more than 1 value from a function?

Ans : You should have used tuple as a return value. If you want more than 1 value as a return value.

Q63. What do you mean by Higher-order function?

Ans : A function, which can accept other function as an arguments and return function to the caller is known as higher order fi=unction. See the example below.

def doOperation(a,b):
    def operation(x):
        return (a+x) *(b+x)
    return operation

Here, doOperation function take two arguments a and b as input and return operation function as an output. So you call the function as below.

result=doOperation(5,10)
result(10)

It will give output as below

(5+10)*(10+10)=(15)*(20)=300

Q64. What is the ideal way to copy sequences?

Ans : You should use slicing to copy sequence as below

New_list=old_list[:]

Q65. Which method will you use to find all the methods and attributes of an Object of a class?

Ans : We will be using either help() or dir() method.

Spark Professional Training   Spark SQL Hands Training   PySpark : HandsOn Professional Training    Apache NiFi (Hortonworks DataFlow) Training

Q66. How is the below statement will be evaluated?

“x” in “a” , “x”

Ans : Please note that comma is not an operator. It is a separator. Hence, above statement will be evaluated as below.

(“x” in “a”) , “x”

And result will be as below

(False, “x”)

Q67. What is the value of below expression?

X=100
Y=20
Val = X if X < Y else Y

Ans: Here Val will have 20. Because first condition is false, which will result in Y, which is 20.

Q68. How will you remove the duplicate elements from the list?

Ans: It’s very simple, as we know set contain only unique values. Hence, first convert list to set and then set back to list.

list(set(list_with_duplicates))

Q69. What is a Class?

Ans : You can say, it is a user defined object. It works as a template and hold attributes and functions.

Q70. What is self?

Ans: Self is a first argument of a method. A method defined as do_something(self, a, b, c) should be called as object.do_something(a, b, c) for some instance object of the class in which the definition occurs; the called method will think it is called as do_something(self, a, b, c).

Learn Python in Less than 8 Hrs Sitting @ Home /Desk with HandsOn

Premium Training : Spark Full Length Training : with Hands On Lab

AWS Exam Prepare : Kinesis Data Stream   Free Core Java 1Z0-808 Training   Scala Professional Training   Python Professional Training

  Read Spark SQL Fundamental and Cookbookhttps://sites.google.com/training4exam.com/spark-sql-2-x-fundamentals/  Book : AWS Solution Architect Associate : Little Guide  NiFi CookBook By HadoopExam  AWS Security Specialization Certification: Little Guide SCS-C01     Spark Interview Questions